Радимо вам кілька страв, приготування яких не відніме у вас багато часу та зусиль.

Паста з горошком і соусом песто

Фото: foodnetwork.com
  • макарони з твердих сортів пшениці – 500 г
  • горошок – 300 г
  • вершкове масло – 1 ст. л.
  • соус песто – 2 ст. л.
  • сіль, перець – за смаком

Макарони відварюємо у підсоленій воді до готовності. Коли будуть готові, відливаємо в окремий посуд склянку води, в якій варилися макарони. Потім відкидаємо макарони на друшляк. Горошок викладаємо у нагріту та змащену вершковим маслом сковорідку. Смажимо, помішуючи, п’ять хвилин на середньому вогні. Додаємо на пательню соус песто і трохи води з макаронів. Додаємо сіль і перець на смак, перемішуємо. Викладаємо у соус відварені макарони, добре мішаємо та залишаємо під кришкою на 3-5 хвилин на повільному вогні.

Курка в соусі теріякі

Фото: delish.com
  • куряче філе – 500 г
  • олія – 1 ст. л.
  • сіль, перець – за смаком
  • кунжутне насіння – для подачі

Для соусу теріякі:

  • соєвий соус – 50 мл
  • мед – 2 ст. л.
  • біле сухе вино – 2 ст. л.
  • часник – 1 зубчик
  • рисовий оцет – 2 ст. л.
  • кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л.
  • кунжутна олія – 0,5 ч.л.
  • мелений імбир – на кінчику чайної ложки
  • відварений рис і брокколі – для гарніру

Курку ріжемо маленькими шматочками. Смажимо у глибокій сковороді в невеликій кількості олії. Інгредієнти для соусу теріякі з’єднуємо у чашці та перемішуємо до однорідності. Коли курка буде готова, вливаємо соус в сковороду і перемішуємо, щоб соус рівномірно огорнув шматочки курки. Смажити м’ясо близько хвилини, поки соус на курці не карамелізується. Готову курку подаємо з відвареним рисом і брокколі. При подачі посипаємо насінням кунжуту.

Риба з часниково-лимонним соусом

  • філе білої риби – 2 шт.
  • часник – 3 зубчики
  • лимон – 1 шт.
  • петрушка – 5-7 гілочок
  • сіль, перець – за смаком
  • олія – для смаження

Рибу миємо, натираємо сіллю і перцем. Викладаємо на змащену олією антипригарну пательню. Накриваємо кришкою та смажимо до золотавого кольору з обох боків. Петрушку дрібно ріжемо, перекладаємо в чашку. Вичавлюємо туди часник і сік з лимону. Добре перемішуємо. Отриманим соусом поливаємо рибу при подачі.

Кускус з овочами та фетою

Фото: www.wellplated.com
  • кускус – 4 ст. л.
  • томати черрі – 7 шт.
  • огірок – 1-2 шт. 
  • сир фета – 2 ст. л.
  • сіль, перець
  • олія – 1 ст. л.
  • лимон – четвертинка

Кускус заливаємо окропом – так, щоб вода покривала крупу на палець. Накриваємо тарілкою або кришкою та залишаємо хвилин на 7-10. Томати ріжемо на половинки, огірки – великими кубиками. Все складаємо в глибоку миску. Додаємо готовий кускус і дрібно різаний сир фета. Солимо, перчимо до смаку, поливаємо олією та лимонним соком і добре перемішуємо.

Картопляна запіканка

Фото: fifteenspatulas.com
  • картопля – 500 г
  • тертий твердий сир – 300 г
  • жирна сметана – 1,5 склянки
  • свіжий розмарин – 2 гілочки
  • свіжий чебрець – 2 гілочки
  • сіль, перець – за смаком

Духовку нагріваємо до 200 градусів. Картоплю миємо, чистимо та ріжемо тонкими кільцями. Опускаємо у підсолену киплячу воду на п’ять хвилин. Після цього викладаємо картоплю у глибоку миску та заливаємо її сметаною. Додаємо сіль і перець, добре перемішуємо. Додаємо 2/3 тертого сиру та дрібно рубаний чебрець і розмарин. Знову перемішуємо. Викладаємо все у форму для запікання. Накриваємо форму фольгою (це потрібно, щоб запіканка зверху не горіла). Відправляємо в розігріту духовку на 15 хвилин. Дістаємо, знімаємо фольгу, посипаємо картоплю тертим сиром і повертаємо назад в духовку. Запікаємо, поки сир не почне плавитися.

Теплий салат з горіхами та брокколі

  • брокколі – 1 головка
  • смажений арахіс – жменя
  • сіль, перець – за смаком
  • часник – 2 зубчики
  • олія – для смаження
  • сік з половинки лимона
  • кунжут – для подачі

Брокколі розбираємо на суцвіття і опускаємо в киплячу підсолену воду на п’ять хвилин. Дістаємо з каструлі і смажимо разом із часником на розпеченій сковороді у невеликій кількості олії (часник додавайте цілими зубчиками та видаляйте після того, яквін віддасть свій аромат). Коли брокколі стане золотавого кольору, перекладаємо її у миску, додаємо смажений арахіс, сіль і перець за смаком. Поливаємо лимонними соком, додаємо трохи олії та добре перемішуємо.

Сирний суп із кукурудзою та беконом

Фото: www.foodnetwork.com
  • консервована кукурудза – 0,5 банки
  • бульйон – 3 літри
  • бекон – 3 скибочки
  • картопля – 5 шт.
  • ріпчаста цибуля – 2 шт.
  • морква – 2 шт.
  • плавлений сир – 200 г
  • зелена цибуля – 3 стебла
  • вершкове масло – 2 ст. л.
  • сіль, перець – за смаком

Цей рецепт швидкий у приготуванні, якщо у вас вдома є заморожений бульйон. Бульйон розморожуємо, доводимо до кипіння і кладемо в нього чищену і порізану картоплю. Варимо 5-7 хвилин. Поки картопля вариться, дрібно ріжемо цибулю з морквою і обсмажуємо на вершковому маслі до м’якості. Готову зажарку додаємо в суп, солимо, перчимо до смаку і варимо ще хвилин сім. Додаємо в суп порізаний бекон, варимо пару хвилин, потім додаємо плавлений сир і кукурудзу. Добре перемішуємо і вимикаємо вогонь. Перед подачею посипаємо суп дрібно рубаною зеленою цибулею.